петък, 27 август 2010 г.

Сок от вишни без варене

 

Продукти:

3 кг вишни
10 гр. лимонена киселина
захар

1. Почистете и измийте вишните. Не им махайте костилките. Намачкайте ги с лимонената киселина. Оставете ги да престоят 24 часа.
2. Прецедете ги.
3. Изсипете сока в голям съд и добавете захар, като на 1 литър сок сложите 1 1/2 кг. захар. Бъркайте докато захарта се разтопи.
4. Налейте готовия сок в бутилки и приберете. Не се запечатва.
При консумация се разрежда с обикновена или газирана вода по желание.

4 коментара:

  1. какво означава: не се запечатва - не се стерилизира или не се затваря бутилката.

    ОтговорИзтриване
  2. Може да се сложи в обикновена бутилка с винтова капачка. Не е необходимо да се запечатва хубаво и да се стерилизира.

    ОтговорИзтриване
  3. napravih sirop ot vi6ni po opisaniia na4in,stana mnogo vkusen,no sled 2-3 meseca zapo4na da gor4i.kakva e pri4inata?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам каква е причината. Аз имам такъв, приготвен предишна година и не мисля, че е променил вкуса си.

      Изтриване