вторник, 31 август 2010 г.

Курабийки с шоколад и вишни

 

Продукти:

Рецептата е взета от Дейвид Лебовиц

1 яйце
1/2 ч.ч. течна сметана или прясно мляко
1 1/3 ч.ч. бяло пшенично брашно
1/3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/3 ч.ч. царевично брашно
1/3 ч.ч. захар
1 бакпулвер
85 г краве масло
150 г бял шоколад нарязан
1/2 ч.ч. ситно нарязани вишни или сливи

за намазване:
1 жълтък разбит с 1 ч.л. прясно мляко
захар за поръсване

1. Разбъркайте заедно яйцето и сметаната.
2. Смесете пшеничното, пълнозърнестото, царевичното брашно, захарта и бакпулвера.
3. В домакински робот сложете замръзналото масло и го раздробете. Прибавете останалите продукти, като редувате течни и сухи съставки.
4. Добавете шоколада и вишните като разбъркате леко с шпатула.
5. С лъжица и мокри ръце оформете курабийките и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
6. Намажете с четка курабийките с разбития жълтък и поръсете със захар.
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 С за 20-25 минути или докато станат златисто-кафяви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар