петък, 27 август 2010 г.

Тиганички

 

Продукти:

 
300 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
1 ч.л. сол
150 гр. брашно
олио
 

1. Изсипете содата в киселото мляко и разбъркайте да шупне.
2. Добавете яйцата, солта и брашното. Трябва да се получи тесто, малко по-гъсто от това за палачинки. Поради различията в брашната, ако тестото стане много течно - добавете малко брашно, ако е гъсто - мляко или вода.

 

 
3. Загрейте тиган, в който преди всяка тиганичка наливайте по 1/2 ч.л. олио - съвсем леко да се омазни.
4. Сипвайте със супена лъжица от тестото в тигана и оформяйте тиганички. В един тиган се събират 4-5 тиганички.

 

 
Пържете ги на не много силен котлон.

 

 
5. Щом се опекат от едната страна ги обърнете.

 
Пържат се много бързо.

 

Сервирайте обилно поляти с домашно сладко.

 

Много лесна и вкусна закуска.

 

Изненадайте приятно любимите си хора.

 

7 коментара:

  1. стават много вкусни, благодаря за рецептата :))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ти благодаря! Радвам се, че са ти харесали. На моите деца това е любимата закуска.

    ОтговорИзтриване
  3. Стават точно като на снимките и са много вкусни, гарнирани както със сладко, така и с нещо соленко :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубави стават, аз лично мисля, че ще бъдат дори по-добре, ако се сложи 1/2 ч.л. сол вместо цяла, както и малко захар /около 25гр./

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, въпрос на вкус е. Може да се сложи ванилия, канела или настъргана ябълка, круша. Експериментирайте и открийте вашата любима комбинация.

      Изтриване
  5. Разкошни. Благодаря. Закуската за училище за утре е избрана.

    ОтговорИзтриване