петък, 17 септември 2010 г.

Плодове за сладкиши

 
Posted by Picasa


Това е един добър начин за запазване на плодове през сезона им. Така може да оползотворите и започналите да загниват плодове в градината ви. Изборът на плодове е свободен. Консервирала съм така и сливи, праскови, вишни, круши. Плодът от тази консерва може да се използва за пай или други сладкиши. А сиропът - за гарниране на сладолед или коктейл, за направа на желе или разреден с газирана вода - като безалкохолна напитка.


Продукти:

2 кг сливи или други плодове
1 кг захар

1. Почистете плодовете и ги нарежете на парчета.
2. Насипете ги със захар и ги оставете поне половин час да престоят.
 
Posted by Picasa
3. Сложете ги на печката и изчакайте да кипнат. Разбъркайте и щом се стопи захарта ги дръпнете от котлона.
4. Разсипете плодовете в буркани, налейте сиропа отгоре, запечатайте и обърнете с капачката надолу.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар