сряда, 13 октомври 2010 г.

Рязана туршия с три маринати

Продукти:
Излизат 4 трилитрови буркана

4 кг камби
2 кг карфиол
2 кг моркови
1 голяма връзка целина

 
Posted by Picasa


Продукти за маринатата:

за 1 трилитров буркан

1, 700 л вода
300 мл оцет
100 г сол
150 г захар

5 аспирина


Подправки:


пикантна
хрян
кориандър
зърна черен пипер
дафинов лист
чили

сладко-кисела

хрян
кориандър
зърна черен пипер
дафинов лист

традиционна

зърна черен пипер
зърна бахар
дафинов лист
чесън на склидки


1. Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете камбите на парченца, морковите на кръгчета, карфиола на розички.
 
Posted by Picasa
Разпределете ги в буркани. Сложете отгоре аспирин - за трилитров буркан - 5 бр, а за компотен - 1 аспирин.
2. Сварете маринатата и залейте подредените в бурканите зеленчуци. Запечатайте бурканите, обърнете ги и оставете да изстинат.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар