понеделник, 21 февруари 2011 г.

Печено пиле с ким


Продукти:


1 пиле на парчета
1 с.л. масло
сол
черен пипер
1/2 ч.ч. вино
1/2 ч.ч. бульон
1 с.л. ситно нарязан лук
1 ч.л. ким

1. Загрейте фурната на 220 С. Подредете парчетата пиле в тавичка с кожата на долу. Намажете го с масло.


2. Сложете пилето във фурната и го печете около 20 минути. Извадете го.
3. Намалете фурната на 150 С. Обърнете парчетата с кожата на горе. Посолете пилето със сол, черен пипер и ким. Върнете го във фурната. Печете го още около час-час и половина.
4. Извадете пилето в чиния за да си почине. Излейте мазнината от печенето в тиган. Добавете лука и го задушете. Изсипете виното в тавата за да разтвори загорелите парченца. Оберете всичко и го изсипете при лука.


Варете соса докато се сгъсти. Залейте пилето с него.







Няма коментари:

Публикуване на коментар