вторник, 19 април 2011 г.

Мусака от спанак и картофи


Продукти:
500 г спанак
1 връзка зелен лук
2-3 склидки чесън
500 г картофи
2-3 домата
сол
черен пипер
щипка лют червен пипер
магданоз
зехтин

1. Измийте добре спанака. Почистете го от дръжките. Измийте и почистете лука. Почистете чесъна. Нарежете на ситно чесъна и лука.
2. В тенджера загрейте малко зехтин. Добавете лука и чесъна и ги задушете. Прибавете спанака и го оставете да омекне. Подправете със сол, черен пипер, щипка лют червен пипер, магданоз. Оставете го да изстине.
3. Обелете картофите, измийте ги и ги подсушете. Нарежете ги на филийки, дебели около 5 мм. Загрейте отново зехтин в тиган. Изпържете леко картофите от двете страни. Посолете ги.
4. В тавичка наредете един пласт картофи. Покрийте отгоре със спанак. Сложете още един ред картофи.


Най-отгоре подредете ред от нарязани на филийки домати.


Посолете ги. Поръсете със зехтин и печете в загрята на 200 С фурна за около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар