четвъртък, 7 април 2011 г.

Фалафел


Продукти:

1 ч.ч. нахут
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
шепа магданоз
1 ч.л. млян кимион
1 ч.л. млян кориандър
щипка сода бикарбонат
1/4 ч.л. черен пипер

1. Накиснете нахута в студена вода за 1 нощ. Сварете го до омекване в същата вода без да прибавяте сол.


2. Отцедете добре сварения нахут и го пасирайте. Добавете в кухненския робот останалите продукти. Пасирайте всичко заедно. Оставете да почива 30 мин.


3. Оформете малки кюфтенца, големи колкото орех. Готовите кюфтенца оставете около 15 мин. за да запазят формата си.


4. Оваляйте кюфтенцата в галета за хрупкава коричка.


5. Наредете ги в намаслена тавичка и ги запечете до златисто, в предварително загрята фурна на 200 градуса.
6. Сервират се с доматен сос или в не-постния вариант със сос от кисело мляко и тахан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар