събота, 11 юни 2011 г.

Магданозена яхния с охлюви


Продукти:

500 г охлюви
1 ч.ч. бульон от охлюви
1 връзка зелен лук
2 връзки магданоз
3 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. смлени домати
2 с.л. смес от нарязани моркови, лук и целина
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 връзка джоджен

1. Почистете охлювите и ги сварете (виж Как се почистват охлюви). С помощта на вилица ги извадете от черупките.
2. Нарежете на ситно лука и дръжките на магданоза. Загрейте в тенджера зехтина. Добавете лука и го задушете за няколко минути. Добавете сместа от лук, моркови и целина. Задушете и тях. Прибавете нарязаните на ситно дръжки на магданоза.
3. Добавете смлените домати и малко бульон. Подправете със сол, черен пипер, лют червен пипер. Прибавете ситно нарязания джоджен и листа на магданоз. Сложете сварените охлюви и оставете ястието да покъкри няколко минути.

2 коментара:

  1. Не обичам охлюви, но ми се налага да ги приготвям за съпруга си и с удоволствие3 ще се възползвам от чудесната рецепта!
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. Не обичам охлюви, но ми се налага да ги приготвям на съпруга си и с удоволствие ще се възползвам от чудесната ви рецепта!
    Благодаря

    ОтговорИзтриване