понеделник, 11 юли 2011 г.

Сладко от вишни за диабетици

 


Продукти:

1 кг вишни
1 ч.ч. вода
1 пакетче Gelfix Extra 2:1 на Dr. Oetker
2 1/2 с.л. течен подсладител Huxol (или друг подсладител, тогава съобразете количеството му да отговаря на 0,500 кг захар)

1. Измийте и почистете вишните. Почистете ги от костилките. Леко ги намачкайте да си пуснат сока.
2. Изсипете пакетчето Gelfix Extra 2:1 на Dr. Oetker в тавата при вишните.

 

Добавете водата. Разбъркайте и сложете на котлона да заври.
3. Щом започне да ври, добавете подсладителя.
4. Варете още 3-5 минути. Не се притеснявайте, че сладкото изглежда много по-рядко от обикновеното. Когато изстине - ще се сгъсти и желира.

 

5. Изсипете в сухи бурканчета, запечатайте и обърнете веднага. Оставете ги така да изстинат.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар