четвъртък, 29 декември 2011 г.

Хрупкави патешки бутчета и задушени в патешка мазнина картофи

 
Posted by Picasa

Продукти:

2 патешки бутчета
500 г картофи
2 с.л. горчица
2 филии стар хляб
сол
черен пипер

1. Включете фурната да загрява на 170 С.
2. Запържете патешките бутчета в сух тиган от всички страни до зачервяване. Те имат много мазнина и така тя ще се стопи.

 
Posted by Picasa

3. Отстранете кожата им и ги запържете още малко.

 
Posted by Picasa

4. Смелете хляба в кухненски робот. Овкусете хлебните трохи със сол, черен пипер, мащерка и 1 с.л. мазнина от стопената от бутчетата.
5. Намажете бутчетата обилно с горчица. Оваляйте ги в овкусените трохи.

 
Posted by Picasa

6. Сложете бутчетата в тавичка.
7. Обелете картофите, измийте ги, подсушете ги и ги нарежете на големи парчета.
8. Запържете картофите от всички страни в патешката мазнина, докато хванат коричка.

 
Posted by Picasa

Посолете ги. Добавете ги в тавата около бутчетата.

 
Posted by Picasa

9. Запечете бутчетата и картофите в загрятата фурна до готовност.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар