понеделник, 26 декември 2011 г.

Бадемова паста

 
Posted by Picasa

Продукти:

125 гр захар
35 гр мед
50 гр вода
250 гр бадеми

1. Сложете захарта, меда и водата в тенджера да заврят.

 
Posted by Picasa

Варете докато захарта се разтвори напълно и сиропът започне да се сгъстява.

 
Posted by Picasa

2. Бланширайте и обелете бадемите (виж Как се белят бадеми).

 
Posted by Picasa

Смелете леко бадемите в кухненски робот. Добавете врящата захар и продължете да мелите докато получите гладка смес.

 
Posted by Picasa

3. Може да съхранявате бадемовата паста, завита с найлоново фолио в хладилник. Когато изстине, тя ще се стегне още. Ако е много твърда преди употреба, може да я сложите в кухненски робот и да я размесите с малко краве масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар