сряда, 14 март 2012 г.

Салца с авокадо и маслини


Продукти:

1 авокадо
1 домат
1/2 ч.ч. маслини без костилки
1 главичка червен лук
магданоз
стрък зелен лук
1-2 с.л. салатен дресинг с дижонска горчица
няколко капки чили сос

1. Нарежете всички продукти на ситни кубчета. Смесете ги добре.
2. Подправете на вкус.


3. Може да сервирате тази салца като салата в комбинация на любимите си листни зеленчуци - рукола, спанак, айсберг или друга зелена салата. Може да напълните кората на авокадото или издълбан домат и да я сервирате като предястие. Или върху филийка черен хляб като здравословна закуска.

5 коментара:

  1. Вече сме на вълна пролет и салата?;)
    Хубаво предложение, но без маслините за мен, моля;))
    Хубава вечер, Еми!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна салата, Еми! Много ми допадна. Съчетанието на продуктите звучи много вкусно и примамливо.

    Приятна вечер от мен, Еми!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна, свежа и колоритна салца! Вкусно изглежда, а е и лека, много пролетна!

    ОтговорИзтриване