понеделник, 23 април 2012 г.

Свинско филе с диви гъби



Продукти:

500 г свинско филе, нарязано
сол
черен пипер1-2 с.л. брашно
2-3 с.л. олио

за соса:
300 г смес от диви гъби
1 ч.л. пшенично нишесте
2 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1/2 ч.ч. вино
50 г настърган пармезан
2 с.л. Маскарпоне
2 с.л. течна сметана
сол
черен пипер
1 с.л. листенца от прясна мащерка

1. Начукайте свинските филенца на тънко. Поръсете ги със сол и черен пипер.


Оваляйте ги в брашно и ги запържете в загрятото олио до златисто. Извадете ги и ги дръжте на топло докато приготвяте соса.



2. Загрейте в тиган олиото и маслото. Добавете гъбите и ги запържете. В тигана трябва да има достатъчно място, да не се припокриват гъбите. Ако е необходимо ги пържете на два пъти.


Поръсете ги с нишестето и ги запържете още за кратко.


3. Залейте гъбите с виното и ги варете докато то почти напълно се изпари. Добавете сметаната и Маскарпонето и дръпнете от огъня. Подправете със сол и черен пипер.


4. Прибавете настъргания пармезан. Разбъркайте сиренето да се разтопи.


5. Накрая добавете и прясната мащерка.


6. Сервирайте филенцата, поляти с вкусния и ароматен сос.





2 коментара:

  1. Много е вкусно предложението ти, Еми! Ястието ухае със сигурност чудесно. Благодаря за рецептата.


    Поздрави и приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, голяма вкусотия е това! Обожавам сметанови сосчета, а твоят е обогатен със страхотни продукти. Чудесна рецепта!

    ОтговорИзтриване