събота, 18 август 2012 г.

Фритата с домати и овче сирене





Продукти:

6 яйца
2 с.л. течна сметана
2 с.л. кисело мляко
1 главичка лук

100 г овче сирене
500 г различни по вид домати
листенца пресен босилек
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин

Включете фурната на 200 С.
1. Нарежете лука на полумесеци. Задушете го до омекване в зехтина.




2. Разбийте добре яйцата, киселото мляко и сметаната. Посолете съвсем малко със сол и черен пипер.


3. Изсипете яйцата в тигана. Щом краищата на яйчената смес започнат да засъхват, дръпнете тигана от котлона. Подредете нарязаните домати и бучки сирене. Поръсете с листенца босилек




4. Запечете фритатата във фурната до зачервяване.




5. Сервирайте я със свежа салата.








 

1 коментар:

  1. Мммм,отдавна не съм правила,от миналото лято,хубаво ми напомни ,Еми,много цветна и пухкава фритата,браво,харесва ми!

    ОтговорИзтриване