неделя, 30 септември 2012 г.

Ветрило от патладжан с домати и маслини

Продукти:

1 патладжан
1-2 домата
50 г зелени маслини без костилки
2-3 склидки чесън
шепа листа пресен босилек
1-2 с.л. зехтин
сол
черен пипер

1. Разрежете патладжана на тънки филийки, без да стигате до основата му. Ако патладжана е много голям, може и да го срежете на половина. Нарежете на тънки филийки и доматите, маслините и чесъна.

 


2. Сложете го в намазана със зехтин тавичка и го разперете. Сложете между всяко парче резенчета домат, маслини, чесън и босилек. Посолете със сол и черен пипер. Полейте със зехтина.




3. Печете в загрята на 180 С фурна за около 30 минути. Поръсете с още свеж босилек.




Ястието може да бъде поднесено както топло, така и на стайна температура. Може да е за гарнитура към печено месо или като лек летен обяд.













Няма коментари:

Публикуване на коментар