сряда, 17 октомври 2012 г.

Шоколадов крисп с круши


  
Много лесен, лек  и сравнително ниско калоричен десерт


Адаптирано от  GoodFood
Продукти:
за 4-5 порции

3-4 големи зрели круши
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. захар
1 с.л. вода
15 г краве масло
1 ч.л. канела
1 с.л. ликьор или коняк

1 голям белтък
1 щипка сол
50 г захар
50 г смлени бадеми
1 с.л. какао

1. Обелете крушите, почистете ги от семето и ги нарежете на парченца.


2. Залейте крушите с лимонов сок, добавете 1 с.л. захар, 1 с.л. вода и бучка краве масло и ги варете под капак първо за около 5 минути, за да си пуснат сока. После махнете капака и ги варете докато се изпари всичката течност. Объркайте ги с канелата и ликьора и ги разпределете в малки огнеупорни купички.


3. Разбийте белтъка с щипка сол на гъста пяна. Малко по малко добавете захарта докато стане гъст сняг. Добавете пресятото какао и смлените бадеми и объркайте внимателно с шпатула или дървена лъжица.


4. Разпределете белтъчната смес върху крушите.

 
 6. Печете сладкишите в загрята на 160 С фурна за около 30 минути.
  





 

 


3 коментара:

  1. Много ми хареса това предложение!Наистина диетично, но леко и вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ауууу страхотийка. Записвам си ще пробвам непременно!

    ОтговорИзтриване
  3. Великолепен и много оригинален десерт,Еми!
    Непременно трябва да го опитаме и ние,благодаря ти!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване