неделя, 28 октомври 2012 г.

Солени крекери с мак и сусам




Продукти:

150 г пълнозърнесто брашно
150 г бяло брашно
50 г маково семе
50 г сусам 
1 ч.л. сол 
1 бакпулвер
3 с.л. зехтин
200 мл прясно мляко


1. Смесете в купа брашната, семената, солта и бакпулвера.


2. Добавете зехтина и прясното мляко.


Омесете тесто, завийте го с кърпа и го оставете за 10-15 минути.


3. Разточете го на тънка кора.


Изрежете кръгчета с чаша или някаква формичка.

 
Подредете крекерите в тава, покрита с хартия за печене и ги печете в загрята на 200 С фурна.




 


6 коментара:

  1. Ооо, просто са великолепни!!!
    С удоволствие бих ги хрупкала пред телевизора...вреден навик, но пък толкова любимо :)))
    Сърдечни поздрави:“

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта.Сложих овесени трици вместо пълнозърнесто брашно и добавих извара.Получи се много вкусно.Благодаря за чудесната рецепт

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и аз за обратната информация! Радвам се, че Ви е харесала рецептата!

      Изтриване
  3. Дали ще се бъдат сполучливи крекерите, ако се направят с вода, вместо мляко?

    ОтговорИзтриване
  4. Не виждам причина да не се получат. Но все пак знам, че прясното мляко придава по-голяма хрупкавост.

    ОтговорИзтриване
  5. Направихме ги с малкия миналия ден. Станаха страхотни! Занесохме и на традиционното кафе с комшийките, не останаха. Благодаря за сполучливата рецепта :)

    ОтговорИзтриване