събота, 20 октомври 2012 г.

Пълнени гъби с бекон и спанак





Продукти:

4 големи гъби печурки
100 г пушен бекон
1 малка главичка лук
шепа листа от пресен спанак
няколко стръка пресен риган
50 т кашкавал
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин

1. Измийте гъбите. Внимателно махнете пънчетата им. Сложете ги в тавичка, покрита с хартия за печене или алуминиево фолио, леко намазани с масло. Поръсете ги със сол, черен пипер и няколко капки зехтин. Запечете ги в загрята на 200 С фурна.


2. Нарежете бекона, лука, пънчетата на гъбите и спанака на ситно.


Сложете бекона в загрят тефлонов тиган и го запържете да си пусне мазнината. Добавете лука и гъбите и ги запържете и тях.


3. Изключете котлона и добавете спанака и ригана и само разбъркайте. Горещината на останалите продукти ще ги сготви. Подправете със сол и черен пипер на вкус.


4. Прибавете настърган кашкавал.


5. Напълнете леко омекналите гъби с плънката.


Запечете още за 5 минути докато кашкавалът се разтопи.


6. Сервирайте като предястие или със салата като основно ястие.

 







 

6 коментара:

  1. Страхотни пълнени гъбки! Класика си е да ги напълниш с бекон и кашкавал, но спанакът разнообразява чудесно предястието!

    Хубав ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Merhabalar, Ne kadar leziz ve iştah açıcı bir görüntü böyle, ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Жестоки гъбки, толкова са апетитни, че чак ми се дояде! Поздравления Еми и хубав съботен ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси за идеята, Еми! Виж, толкова пъти съм правила пълнени гъби във всякакви варианти, а не съм се сещала да добавя спанак! Супер апетитно изглеждат!
    Лека вечер и приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви за посещението и коментарите! Те са много важни за мен. Хубава вечер Ви желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Яко ! Бон Апети на всички.... Чудесни са....

    ОтговорИзтриване