сряда, 3 октомври 2012 г.

Сусамени соленки




Продукти:

100 г сусамов тахан
100 мл прясно мляко
1 пак. амониев бикарбонат
150-170 г брашно
1 ч.л. сол

за намазване:
1 яйце
сусам за поръсване

1. Сложете сусамовия тахан и прясното мляко в кухненски робот и разбъркайте.



2. Добавете амониевия бикарбонат, солта и брашното и замесете меко тесто. Завийте го във фолио и го оставете да престои в хладилник 2-3 часа.



3. Разточете тестото на лист с дебелина 3-4 мм. Разрежете ги на правоъгълници.




4. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.



5. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете със сусам.




6. Печете ги в загрята на 180 С фурна до златисто.










  


5 коментара:

  1. Изглеждат много хрупкави и апетитни, особено с тези семенца отгоре!
    Спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепни домашни крекери,Еми!И за супичката в зелено силно подходящи!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за хубавите думи! Много усмихнат ден и на вас!

    ОтговорИзтриване