понеделник, 8 октомври 2012 г.

Гризини с риган и сусам




Продукти:

300 мл вода
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
10 г прясна мая

за намазване:
2 с.л. зехтин
1 с.л. сух риган
2 с.л. сусамови семена


1. Разтворете маята във водата заедно със захарта. Добавете брашното, смесено със солта и замесете меко тесто виж (Как се прави тесто с мая).  Оставете го да втаса за около час.
Включете фурната на 200 С.
2. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 3-4 мм. 



3. Намажете го със зехтин.



4. Поръсете го с риган и сусамови семена.



5. Нарежете с остър нож тестото на пръчици с дебелина 4-5 мм.



6. Сложете пръчиците в тава, застлана с хартия за печене. Защипвайте краищата им в края на тавата за да не им позволите да се свият или нагънат.



7. Печете ги за 8-10 минути.








4 коментара:

  1. Хехе,че забавни и ароматни гризинки,Еми,много хубава идея даваш!
    Прекрасен ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, страхотни гризинки!Понякога се сещам, като ми остане тесто от пицата да направя на солетки...Много хубав пост, Еми!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна идея са тези хрупкави гризини!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Хубав ден и на вас, момичета! Хрупнете си по гризинка.

    ОтговорИзтриване