вторник, 3 ноември 2015 г.

Пилешко филе с чушки



Продукти:
за 4 порции

1 двойка пилешки гърди
4-5 пиперки
няколко чушлета /ако обичате, може и люти/
4-5 склидки чесън
зехтин
сол
черен пипер

1. Нарежете пилешките гърди на хапки. Нарежете пиперките на по-големи парчета. Почистете чесъна и го нарежете на ситно.


2. Загрейте малко зехтин в тиган. Добавете чушките и чесъна, посолете и ги запържете за кратко. Извадете ги в отделна чиния.


3. В тигана сложете пилето, посолете го със сол и черен пипер и го пържете съвсем за кратко, да си промени цвета от вън, но от вътре да остане сурово.


4. Върнете чушките в тигана. Пържете още за малко, докато пилето е готово.


 Не го препържвайте. Пилето трябва да остане сочно, иначе месото ще стане твърдо и на конци. Сервирайте веднага.
Това е едно много бързо и лесно ястие. Приготвя се буквално за минути. Много е вкусно. Може да се сготви и само една порция - трябва ви парче месо, парче чушка, склидка чесън и време - по-малко от това за пържени яйца.




Няма коментари:

Публикуване на коментар